Banksy interpretacijos Pagėgiuose

Gatvės menas – prieštaringai vertinama saviraiškos priemonė. Norint užsiimti graffiti menu, reikia turėti dailės gebėjimų. Tačiau yra viena gatvės meno šaka, kuriai atlikti nėra būtina būti dailininku. Svarbiausia yra turėti ką pasakyti.

Pagėgių kultūros centre vykdytas Lietuvos kultūros tarybos finansuotas projektas „Banksy interpretacijos“. Įkvėpti žymaus britų meninko „Banksy“ kultūros centro lankytojai stengėsi suprasti, kas jiems svarbu ir kaip konceptualią žinutę skirtą visuomenei ištransliuoti pasirinkus Stencil Art techniką.

Užsiėmime dalyvavo 15 jaunų žmonių ir visi turėjo ką pasakyti. Jaunuoliams buvo siūloma galvoti apie šeimą, draugus, mokyklą, miestą, šalį, o gal net globalų pasaulį ir pabandyti sukurti vaizdinę žinutę, kuri priverstų žmones susimąstyti.

Jaunuoliai pažvelgė į užduotį kūrybiškai ir drąsiai kalbėjo apie savo rūpimas temas. Dalis jaunuolių atskleidė, kaip svarbu fizinė jėga ir lyderystė. Jaunuoliai pavaizdavo kovos menų sceną, taip ištransliuodami, kad gatvėje daug laiko praliedžiančiam jaunimui tai yra ypač svarbu.

Kiti kalbėjo apie lyčių lygybę. Dvi merginos atkūrė žymiausią kino filmo „Titanikas“ sceną į ją įdėdamos savo atvaizdus.

Kiti jaunuoliai išsirinko globalinio atšlimo problemą ir pavaizdavo, kaip plaukų džiovintuvu tirpdomi ledynai.

Neliko nepaminėta ir korona viruso tema. Jaunuoliai bandė atvaizduoti, kaip politikai, kaip superdidvyriai skraido virš Lietuvos ir mėto apsaugines kaukes.

Iš viso 4 graffiti darbai papuošė kultūros centro sieną ir Pagėgiuose buvo sukurtas Banksy interpretacijų muziejus.

Mokymų metu jauni žmonės patys išmoko technikos ir yra pasirengę toliau kurti įkvepiančias žinutes skirtas savo miestui, o gal net pasauliui.

Projektą vykdo MB Pozityvūs sprendimai.

logo-PS-LKT Banksy interpretacijos Pagėgiuose

no images were found

Leave a Reply

MENU
Pozityvūs sprendimai
Call Now Button